Translate

Viktig melding

Framdrift og tidsplan for reguleringsplanen.

Planprosessen starter med et oppstartsmøte mellom forslagsstiller, konsulenten og kommune. Når planarbeidet blir igangsatt skal berørte offentlige organer og andre interessenter bli varslet.  Kommunen orienterer om hvordan planen bør utarbeides.

Planprosess steg for steg

 

Her finner du flytskjema for planprosessen

Her finner du steg for steg skjema i planprosessen

  1. Varsel om oppstart av reguleringsplan.  
  2. Vi offentliggjør planen i aviser og på www.nome.kommune.no. De involverte eller berørte parter kan komme med forhåndsmerknader til planarbeidet innen en gitt frist. Alle merknader som kommer inn, skal følge saken videre og bli kommentert. 
  3. Utarbeiding av planutkastet. Reguleringsplanen blir utarbeidet slik at planen kan tilrettelegge for ønsket formål og utbygging. Kommunens fagadministrasjon skal gjøre rede for om planen er i tråd med overordnede planer og bestemmelsene i plan- og bygningsloven.   
  4. Førstegangs behandling i SU-utvalget. Politikerne skal vedta om planforslaget skal ut på offentlig ettersyn. Dette betyr at planen legges ut og gjøres tilgjengelig for allmennheten og offentlige myndigheter. De kan også velge å sende den tilbake for endringer, eller planen kan blir avvist. 
  5. Planen sendes ut til offentlig ettersyn (6 uker). Vi offentliggjør planen i aviser og på www.nome.kommune.no. Alle merknader som kommer inn, behandles i videre saksgang.
  6. Vurdering av merknadene. Alle merknadene som kommer inn gjennom offentlig ettersyn gjennomgås og mindre endringer i planen kan gjøres. Dersom det er nødvendig med større endring, på bakgrunn av merknadene, må planen ut til offentlig ettersyn på nytt.
  7. Andregangs behandling i SU-utvalget. Politikerne i SU-utvalget behandler planutkastet på nytt. Deretter sendes det videre til kommunestyret for endelig vedtak.
  8. Planen behandles i kommunestyret. Kommunestyret kan vedta planen eller sende den i retur til administrasjon for endringer. 

Vedtatte planer er juridisk bindende for tiltak innenfor det geografiske området den dekker. De erstatter også tidligere arealplaner i det samme området. Planvedtakene blir kunngjort ved annonse i lokale aviser, brev til berørte parter og her på planportalen. Kommunestyrets planvedtak kan påklages i samsvar med plan- og bygningslovens § 12-12.

 

Du kan klage på vedtaket som er gjort innen tre uker fra planen er vedtatt. Alle de involverte parter rundt planen skal få beskjed om vedtatt plan og klagemuligheter.

Tilbakemelding